زرشک به صورت درخچه هایی خاردار می باشد،برگ ها متناوب،ساده،خزان کننده و گاهی همیشه سبزاند،گل ها منظم و دو جنس و اغلب مجتمع از نوع خوشه کاذب که معمولا در اردیبهشت یا خرداد شکفته می شوند. میوه سته و قرمز رنگ و بیضوی می باشد.
پراکنش زرشک در ایران در نواحی خراسان،آذربایجان،مازندران،گیلان،تهران و فارس می باشد.یان گیاه بصورت گسترده در چین پراکنده است و در جنگل های اروپا و آسیا(ترکیه،قفقاز و شوروی سابق)نیز یافت می شود.
از ریشه زرشک در درمان ناراحتی های معده و سوء هاضمه مزمن و نیز از جوشانده پوست ریشه برای دفع شن و شستن کلیه استفاده می شود.برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین ث می باشدکه در درمان اسهال مزمن،معالجه آنژین و زخم ها موثر است.
در میوه زرشک مقدار زیادی ویتامین ث است(که از لیمو ترش مقدارش بیشتر است )ودر درمان بیماری اسکوربوت،ایجاد اشتها،ناراحتی های کبدی و گرفتگی های صفراوی و رفع تشنگی شدید از آن استفاده می شود.
از پوست درخت زرشک به عنوان خشک کننده و ضد انگل و ضد عفونی کننده استفاده می کنند.
نظرات شما عزیزان: